October 4, 2022

Σιωπηλή (;) παράταση θητείας ή Τα λόγια τα χαμένα, τα μεγάλα

 

Το Τέταρτο Κουδούνι / Τέτοιες Μέρες, Τέτοια Λόγια... 158
 
Ανανεώθηκε, τελικά. η θητεία της σκηνοθέτριας Κατερίνας Ευαγγελάτου στη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Ελληνικού Φεστιβάλ -aka Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.
Δεν το μάθαμε από δελτίο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του οποίου την αρμοδιότητα κι ευθύνη ανήκει το Φεστιβάλ. Το μάθαμε χτες -Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου- από δημοσιεύματα σ’ εφημερίδες κι αναρτήσεις σε ιστοσελίδες/ιστότοπους κλπ. Μόνο που και οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες/ιστότοποι το ’μαθαν, υποθέτω, μια και το ΥΠΠΟΑ ανακοίνωση δεν έκανε, απ’ τη δημοσίευση στο fragilemag.gr, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, του δουλευταρά, ακάματου, παρατηρητικότατου και ικανότατου συνάδελφου Κώστα Β. Ζήση ο οποίος παρακολουθούσε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπου και διάβασε την ανανέωση του διορισμού δημοσιευμένη την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου κι ο οποίος ανέβασε την είδηση και στο προφίλ του στο face book αναπαράγοντας, μάλιστα, και τη δημοσίευση της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Αλλά όταν αναδημοσιεύουμε μια είδηση - που ’ναι και ειδησάρα- αναφέρουμε και την πηγή. Θεωρώ κωμικά, πια, αυτά τα περί «αποκλειστικοτήτων». Αλλά όχι τα περί (δημοσιογραφικής) δεοντολογίας.
Όσο για το υπουργείο θα μείνω με την απορία. Γιατί η σιωπή; Κρυφό καμάρι το ’χει; Εκτός κι αν προσπαθεί να κουκουλώσει τις υποσχέσεις και τα λόγια τα μεγάλα της κ. Μενδώνη ότι ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής, όπως κι όλων των δημόσιων καλλιτεχνικών οργανισμών, θα εκλεγόταν, πλέον, μετά από ανοιχτή προκήρυξη, από επιτροπή ειδικών, όπερ και εγένετο με το Εθνικό Θέατρο και -κάπως δυσκοίλια...- με το ΚΘΒΕ. Δηλαδή, κατά το λαϊκή ρήση, χυδαϊστί, είπα, ξείπα, χέζω την παρόλα μου (Φωτογραφία1: Βαγγέλης Ζαβός).

No comments:

Post a Comment