February 7, 2022

Η αποκατάσταση

 
Το Τέταρτο Κουδούνι / Τέτοιες Μέρες, Τέτοια Λόγια... 102
 
Τελικά, τ’ όνομα της Σοφίας Αδαμίδου, που ’χε εξαφανιστεί, την τρίτη σεζόν παραστάσεων, απ’ τους συντελεστές του «Άνθρωποι και ποντίκια», γεγονός που εντόπισε ο συνάδελφος Κώστας Β. Ζήσης στην ιστοσελίδα fragilemag.gr, αποκαταστάθηκε. Αναρτώ τη σχετική επιστολή της ομάδας, την οποία υπογράφει η κ. Φαίη Τζήμα και την οποία έστειλε και σ’ εμένα, καθώς αναπαρήγαγα το δημοσίευμα, η πληρεξούσια δικηγόρος της ομάδας κ. Έλλη Ρούσσου:
«Η συνεργασία της ομάδας “Cartelμε την εκλιπούσα φίλη μας Σοφία Αδαμίδου ξεκίνησε το έτος 2017,  όταν η ίδια, μαζί με τον ηθοποιό Τάσο Σωτηράκη, ζήτησαν να σκηνοθετήσει ο κ. Βασίλης Μπισμπίκης το θεατρικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Άρης» το οποίο παίζεται μέχρι σήμερα, με μεγάλη ανταπόκριση από το θεατρόφιλο κοινό, στον “Cartel Τεχνοχώρο”, κατόπιν αδείας των κληρονόμων της και καταβολής εκ μέρους μας των πνευματικών δικαιωμάτων.
Αργότερα, το έτος 2018, η Σοφία Αδαμίδου ανέλαβε για την ομάδα μας, έναντι συμφωνημένης αμοιβής η οποία της είχε καταβληθεί, να κάνει  μετάφραση/απόδοση  του  έργου “Άνθρωποι και ποντίκια”  για το οποίο έχουμε  λάβει δικαιώματα από το  Ίδρυμα Στάινμπεκ. 
Παρότι η παράσταση, εν τέλει, στηρίχθηκε σε ελεύθερη διασκευή του έργου, που έγινε από τον κ. Βασίλη Μπισμπίκη, σύμφωνα με τις ανάγκες της δικής του δραματουργικής επεξεργασίας και σκηνοθεσίας, πάντα, από το έτος 2018, αναγραφόταν το όνομα της Σοφίας Αδαμίδου στους τίτλους της παράστασης και συνεχίστηκε να αναφέρεται και μετά το θάνατό της, όπως φαίνεται και  στους τίτλους των  διαδικτυακών προβολών της θεατρικής παράστασης, που έγιναν τον Ιούνιο 2021 και τον  Ιανουάριο 2022.  
Δυστυχώς, εξ αβλεψίας, της διεύθυνσης παραγωγής της παράστασης δεν αναφέρθηκε το όνομά της  σε δελτίο Τύπου που έχει αναπαραχθεί σε ενημερωτικά μέσα, χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει  βούληση, εκ μέρους μας, παραλείψεώς του.
Ήδη η  ομάδα “Cartel έχει προβεί στις απαραίτητες  ενέργειες  για την αποκατάσταση της αναφοράς του ονόματός της Σοφίας Αδαμίδου,  όπου αυτό δεν είχε αναγραφεί.
Για την ομάδα “Cartel  
Φαίη Τζήμα»

No comments:

Post a Comment