July 8, 2013

Ράνια Οικονομίδου - Ρένη Πιττακή μαζί στη σκηνή



  Το Τέταρτο Κουδούνι / ΕΚΤΑΚΤΟ




Η Ράνια Οικονομίδου και η Ρένη Πιττακή, απ' τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς τους, συναντιούνται για πρώτη φορά στο σανίδι. Θα ερμηνεύσουν τους δυο ρόλους στο άπαιχτο _ έχει κυκλοφορήσει το 2011 απ’ τις Εκδόσεις «Δήγμα» _ έργο του εξαίρετου Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Αέρας» που θ’ ανεβεί σε σκηνοθεσία της νέας και ταλαντούχας Σύλβιας Λιούλιου _ μια συνάντηση που μόνον ελπίδες δημιουργεί _ στο θέατρο «Πόλη» του Δάνη Κατρανίδη. Στην ευτυχή συγκυρία προστίθενται τα ονόματα της Εύας Μανιδάκη για τα σκηνικά και του Άγγελου Μέντη για τα κοστούμια. 
Η Ρένη Πιττακή παίζει για πρώτη φορά σε έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη αλλά η Ράνια Οικονομίδου έχει ήδη ερμηνεύσει το 2003, στο Πρόγραμμα Θεατρικών Μονολόγων της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, εξαιρετικά, σε σκηνοθεσία της «κινηματογραφικής» Κατερίνας Ευαγγελάκου που ντεμπουτάριζε στο θέατρο, το μονόλογό του «Μεταμφίεση» με τον οποίο ο συγγραφέας έκανε επίσης την _ επιτυχημένη _ είσοδό του στο θέατρο μετά το _ βραβευμένο _ ντεμπούτο του στην πεζογραφία το 2000 με το μυθιστόρημα «Οι τέσσερις τοίχοι».
Το έργο θα παρουσιάζεται εναλλάξ στην «Πόλη» της πλατείας Βικτωρίας με το «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;» του Έντουαρντ Άλμπι, που θα επαναλάβει για δεύτερη σεζόν ο Δάνης Κατρανίδης κρατώντας το ρόλο του Τζορτζ με Μάρθα την Μίρκα Παπακωνσταντίνου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη.

No comments:

Post a Comment