September 24, 2016

«Μετά τη Βάρκιζα» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου με Θεοδώρα Σιάρκου


Το Τέταρτο Κουδούνι / Είδηση

Το έργο του πρωτοεμφανιζόμενου στο θέατρο Μυρώδη Αδαμίδη «Μετά τη Βάρκιζα» θ’ ανεβάσει στο θέατρο «Αλκμήνη» ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, με σκηνικά και κοστούμια που θα υπογράφει ο ίδιος και με την καλή ηθοποιό Θεοδώρα Σιάρκου στον κεντρικό ρόλο της Μάνας. 

Στη διανομή, που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί -εκτός της Θεοδώρας Σιάρκου- Μάνος Κωστής, Ειρήνη Πολυδώρου, Κωστής Σαββιδάκης, Τσαμπίκα Φεσάκη. Οι φωτισμοί θα ’ναι της Κατερίνας Μαραγκουδάκη και βοηθοί σκηνοθέτη ο Κωστής Σαββιδάκης και η Άννυ Ζερβού ενώ εκκρεμεί ακόμα το θέμα της μουσικής. Την παραγωγή υπογράφουν οι «Όψεις Πολιτισμού» και την οργάνωση κι εκτέλεση παραγωγής το Θέατρο «Συν Κάτι» κι η Σοφία Αδαμίδου.
Στο έργο του Μυρώδη Αδαμίδη, λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα ο Εμφύλιος, η κυρία Χρυσούλα, μια χήρα μάνα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δυο γιων της. Ο μικρότερος, ο Στάθης, υπηρετεί στον κυβερνητικό στρατό κι ο μεγάλος, ο Στέλιος, είναι κυνηγημένος κι έτοιμος να καταταγεί στον Δημοκρατικό Στρατό. Τα δυο αδέλφια δεν μιλιούνται. Η μάνα προσπαθεί να τα συμφιλιώσει, τους συστήνει ουδετερότητα, παροτρύνει τον μεγάλο γιο να υπογράψει δήλωση «εθνικοφροσύνης» για να πάψουν να τον κυνηγούν, παρακαλάει τον μικρό να δεχτεί τις διαφορετικές ιδέες του αδελφού του ενώ συμβουλεύει τη μικρή της κόρη, την Δέσποινα, να μην ανακατεύεται. Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και βιασμό, από Χίτες, της Ζωής, φίλης της Δέσποινας κι αρραβωνιαστικιάς του Στέλιου, και της μάνας της, ο δρόμος για όλους γίνεται μονόδρομος κι η ελπίδα εφιάλτης. Με ρεαλιστικά λιτή γραφή ο συγγραφέας, όπως σημειώνεται, «αντλώντας από μια πραγματική ιστορία, πλάθει ένα ανθρώπινο και ταυτόχρονα πολιτικό δράμα».
Η πρεμιέρα τοποθετείται γύρω στις 20 Ιανουαρίου.
Παράλληλα, στο «Αλκμήνη» πάντα, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος θα επαναλάβει απ’ τις 17 Οκτωβρίου, για τρίτη σεζόν, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 18.30, σε σκηνοθεσία του, το μονόλογο «Πλάτωνος Απολογία Σωκράτους» απ’ το έργο του Πλάτωνα, στην παλαιά μετάφραση του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη δραματουργικά επεξεργασμένη απ την Ματίνα Μόσχοβη, με μουσική Χρήστου Λεοντή. Η φωνή του Μέλητου είναι του Ορέστη Τρίκα, οι φωτισμοί του Μανώλη Μπράτση ενώ ο Κωστής Σαββιδάκης και η Άννυ Ζερβού είναι βοηθοί σκηνοθέτη κι έχουν αναλάβει την εκτέλεση και την οργάνωση της παραγωγής.

No comments:

Post a Comment