July 4, 2022

Ηρώδειο: Diana Krall ή πηγαινέλα;


Το Τέταρτο Κουδούνι / Τέτοιες Μέρες, Τέτοια Λόγια... 138

 

Αναδημοσιεύω αυτούσια επιστολή αναγνώστη της στήλης που καθόλου δεν ευχαριστήθηκε, λόγω των συνθηκών, τη συναυλία της Diana Krall απ’ το επιλεγόμενο «άνω διάζωμα» του Ηρώδειου, στις 30 Ιουνίου. Επειδή έχει δίκιο και επειδή είχα μια ανάλογη εμπειρία στις 26 Ιουνίου, όταν παρακολούθησα, επίσης απ’ την πάνω ζώνη/«άνω διάζωμα», τη συναυλία της Φιλαρμονικής της «Λα Σκάλα»...:

 

«Θα ήθελα να αναφερθώ στην χτεσινή μου εμπειρία στην συναυλία της Diana Krall στο Ηρώδειο. Έβγαλα από πολύ νωρίς εισιτήριο στην πρώτη σειρά του πάνω διαζώματος (καθώς οι τιμές των εισιτηρίων έχουν καταντήσει πια πάααααρα πολύ ακριβές στο Ηρώδειο και ας εντάσσεται στο Φεστιβάλ Αθηνών).

Ήμουν στη θέση μου στις 8.45 (με ώρα έναρξης (9.00). Ακόμα και ο πρωθυπουργός έφτασε και κάθισε πριν τις 9.00. Η συναυλία ξεκίνησε στις 9.15, αλλά δυστυχώς οι θεατές συνέχιζαν να εισέρχονται συνεχώς για κανένα τουλάχιστον μισάωρο μετά την έναρξη της συναυλίας και μάλιστα να περνούν όλοι (ακόμη και αυτοί που θα κάθονταν στο κάτω διάζωμα) από τον διάδρομο μπροστά από το πάνω διάζωμα, δηλαδή ακριβώς από μπροστά μου! Είχα την ατυχία να κάθομαι και δίπλα στα σκαλιά διαδρόμου κερκίδας, με αποτέλεσμα να συνωστίζονται μπροστά μου θεατές και ταξιθέτες για κανένα σχεδόν μισάωρο αφού είχε αρχίσει η συναυλία, και να γίνεται μια χάβρα...!!! Πως να απολαύσεις έτσι μια παράσταση και ειδικά μια jazz συναυλία; 

Αφήστε το γεγονός πως και μετά το μισάωρο, οι ταξιθέτες συνέχιζαν να σουλατσάρουν στον διάδρομο, ακριβώς μπροστά στους ταλαίπωρους θεατές, και, σε πολλές περιπτώσεις, να μαζεύονται ακριβώς μπροστά μου στήνοντας πηγαδάκια και 
συνομιλώντας μεταξύ τους!!!

Το αποτέλεσμα όλων αυτών να εκνευρίζεσαι, να βγαίνεις εκτός κλίματος της συναυλίας και να μην μπορείς να απολαύσεις κάτι το οποίο έχεις χρυσοπληρώσει!

Παρακαλώ, αν μπορείτε, να δημοσιοποιήσετε το 
συμβάν, καθώς σας διαβάζουν αρκετοί και ίσως 
και από το Φεστιβάλ.

Ευχαριστώ.
Regards,
Δημήτριος Κόντος | big_blue_gr1@yahoo.com»

 

Κάτι, επιτέλους, πρέπει να γίνει με τους αργοπορημένους του Ηρώδειου. 68 χρόνια μετράει το Φεστιβάλ, καιρός δεν είναι; Τα εισιτήρια αναγράφουν: «Δεν επιτρέπεται η είσοδος στους χώρους μετά την έναρξη της παράστασης». Γιατί αυτό καταστρατηγείται; Απλούστατο: ας δοθεί, με κάθε τρόπο, έμφαση στην υπόδειξη και οι μωρές παρθένοι να μένουν, πλέον, εκτός νυμφώνος, όσες δικαιολογίες κι αν προβάλουν, όση φασαρία κι αν κάνουν. Και να τους επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο διάλειμμα, αν υπάρχει.

No comments:

Post a Comment