March 12, 2022

Ήξεις αφήξεις ουκ εν τω Σοκόλοφ θνήξεις...

 
Το Τέταρτο Κουδούνι / Τέτοιες Μέρες, Τέτοια Λόγια... 111
 
«Με απόλυτη προσήλωση στην αποστολή του Μεγάρου, που είναι να υπηρετεί την Τέχνη και τον Πολιτισμό χωρίς διακρίσεις, και με απόλυτη συναίσθηση του ότι η τρέχουσα συγκυρία μπορεί να φέρει σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης που έχουν κληθεί στο Μέγαρο, σε δυσχερή θέση, είτε διότι είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή που εμπλέκεται στις πολεμικές συγκρούσεις, είτε διότι είναι εγκατεστημένοι αλλού αλλά μπορεί να έχουν δεσμούς με πρόσωπα εγκατεστημένα ή πολιτικά εκτεθειμένα στις χώρες των εμπολέμων, ή και να είναι και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες πολιτικά εκτεθειμένοι, αποφάσισε να τροποποιήσει τον προγραμματισμό του και να προχωρήσει στην αναβολή ορισμένων αρχικά προγραμματισμένων συναυλιών. Ήδη προβλέπεται για τη συναυλία Σοκόλοφ, στην οποία δύο δημοσιεύματα αναφέρονται, ο επαναπρογραμματισμός της, και αναμένεται η απάντηση των εκπροσώπων του για νέα συναυλία στις αρχές Νοεμβρίου ή τα μέσα Δεκεμβρίου 2022»: τυχαία το διάβασα σε ελαφρώς ασυνάρτητη και ανεπαισθήτως ασύντακτη ανακοίνωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με αλληλοσυγκρουόμενες φράσεις που προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια -ότι, απλώς, υπακούει, άνευ αντιρρήσεων, στις «οδηγίες» της ψευδόμενης υπουργού «Πολιτισμού».
Ανακοίνωση αναφερόμενη μόνο στην ακύρωση του ρεσιτάλ πιάνου του Γκριγκόρι  Σοκόλοφ (για την οποία υπήρχε καταγγελία στην «Εφημερίδα των Συντακτών») και κάνοντας γαργάρα τις ακυρώσεις της συναυλίας του Γιούρι Μπασμέτ με τους  «Σολίστ της Μόσχας» και του ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξάντρα Ντόβγαν.  Ακυρώσεις για τις οποίες, όπως και του ρεσιτάλ του Σοκόλοφ, δεν εξέδωσαν δελτίο Τύπου, ως όφειλαν, αλλά προσπάθησαν να τις περάσουν στη λούφα, απλώς αφαιρώντας τες «σιωπηλά» από τη σελίδα τους.
Μια αίσθηση, πάντως, ότι ντρέπονται -σε αντίθεση με την κυρία υπουργό...- και γι αυτό τα μασάνε την έχω. Και, νομίζω, πολύ σωστά κάνουν και ντρέπονται...

No comments:

Post a Comment