April 6, 2023

Μια ακόμα Πατουλίδου που πετάει

 

Το Τέταρτο Κουδούνι / Τέτοιες Μέρες, Τέτοια Λόγια... 196
 
Τεσσεράμισι χρόνια πριν, στις 7 Νοεμβρίου 2018, μ’ αφορμή το «Λευκό Ρόδο», τη σύγχρονη όπερα -μ’ ένα τρομερά ενδιαφέρον θέμα- του Γερμανού Ούντο Τσίμερμαν, που παρουσίασε η Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής Σκηνής, σε μια εξαίρετη παράσταση, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, έγραφα στο totetartokoudouni.blogspot.com, μεταξύ άλλων:
«Η παράσταση έχει την τύχη να υποστηρίζεται κι από δυο πολύ καλούς ερμηνευτές: τον τενόρο Χρήστο Κεχρή και τη σοπράνο Αφροδίτη Πατουλίδου. Η οποία, μέσα απ’ τον, σίγουρα, πιο αβανταδόρικο αλλά και πιο απαιτητικό φωνητικά ρόλο της Ζοφί, που απαιτεί υπεράνθρωπες αντοχές, προσφέρει απλόχερα υποσχέσεις μελλοντικής εντυπωσιακής εξέλιξης σε διεθνή ύδατα: η μόλις, 24χρονη πολυτάλαντη σοπράνο πραγματοποιεί μια ερμηνεία συγκλονιστική (Χαίρομαι που, λίγες μέρες μετά την «Ανθρώπινη φωνή» του Πουλένκ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, στο ΚΘΒΕ, και τη μέτζο Ηλέκτρα Πλατιοπούλου, «ανακαλύπτω» μια δεύτερη εξαιρετική Θεσσαλονικιώτικη φωνή)». 
Ανοίγω, χτες, το Mezzo Live, συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου με την -πολύ καλή- Καναδή Μπάρμπαρα Χάνιγκαν στο πόντιουμ να διευθύνει Ολιβιέ Μεσιάν και την Τέταρτη Συμφωνία του Μάλερ. Στον Μάλερ διαβάζω: Aphrodite Patoulidou, soprano. Η σοπράνο της Τέταρτης! Και χαίρομαι πολύ. Γιατί, επιπλέον, ήταν εξαιρετική. Και γιατί έψαξα και βρήκα, ήδη, μια 
κριτική -η συναυλία δόθηκε και μαγνητοσκοπήθηκε, πριν από λίγες μέρες στο Λονδίνο, στο «Μπάρμπικαν» -ιδιαίτερα επαινετική.
Στην Λυρική έχει τραγουδήσει και Σουζάνα στον «Γάμο του Φίγκαρο» του Μότσαρτ, στην αναβίωση, το 2021, της παράστασης του Αλέξανδρου Ευκλείδη του 2019, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου, η οποία, όμως, μεταδόθηκε μόνον online και δεν την είχα δει. Αλλά ήδη κάνει διεθνή καριέρα.
Λόγω επωνύμου, ψάχνω λίγο περισσότερο και μαθαίνω πως είναι ανιψιά -κόρη του αδελφού της- της Ολυμπιονίκη Βούλας Πατουλίδου. Πετάει η οικογένεια!
Την περιμένουμε ξανά στην Ελλάδα. Και σύντομα.

No comments:

Post a Comment