March 4, 2015

Ο Όμηρος Πουλάκης πλάι στην Κατερίνα Μαραγκού στο «Γλυκό πουλί της νιότης»


Το Τέταρτο Κουδούνι / Είδηση


Ο Όμηρος Πουλάκης θα ’ναι ο Τσανς Γουέιν στο «Γλυκό πουλί της νιότης» του Τενεσί Γουίλιαμς, που θ’ ανεβεί την επόμενη σεζόν, στη μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη και σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή, με σκηνικά και κοστούμια Μάιρας Βαζαίου και φωτισμούς Σάκη Μπιρμπίλη, στο «Άλμα» της Κατερίνας Μαραγκού. Με την ίδια -η οποία επανεμφανίζεται στη σκηνή μετά από δυο χρόνια απουσίας- στον κεντρικό ρόλο της Αλεξάντρα ντελ Λάγκο.
Ας σημειωθεί πως για τον Όμηρο Πουλάκη -που φέτος παίζει στην «Μεγάλη χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη στο «Πορεία» του Δημήτρη Τάρλοου αλλά και στο «Loot-Τα λάφυρα» του Τζο Όρτον στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου- είναι ο πρώτος του Τενεσί Γουίλιαμς. Για την Κατερίνα Μαραγκού, όμως, είναι ο τρίτος, μετά την Άλμα Γουάινμίλερ στο «Καλοκαίρι και καταχνιά» -ο ρόλος ήταν και μια απ’ τις αφορμές να βαφτιστεί με το ίδιο όνομα και το θέατρό που δημιούργησε με τον Βίλη Ανδρέου- και την Σεραφίνα ντέλε Ρόζε στο «Τριαντάφυλλο στο στήθος», ρόλους που και τους δυο ερμήνευσε στο θέατρο «Αθηνών».
Στη διανομή, που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, επίσης ο Αργύρης Γκαγκάνης ως Μπος κι η Νατάσα Κοτσοβού ως Νόνη. Η πρεμιέρα προσδιορίζεται απ τη σκηνοθέτρια Αναστασία Ρεβή για τις 15 Οκτωβρίου.
Η τελευταία φορά που «Το γλυκό πουλί της νιότης» παρουσιάστηκε στην ελληνική σκηνή ήταν απ’ το ΚΘΒΕ, την περασμένη σεζόν 2013/2014, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη με την Κοραλία Καράντη και τον Μέμο Μπεγνή στους βασικούς ρόλους. Στην Αθήνα έχει να παιχτεί απ’ το χειμώνα του 2010/2011, όταν το ανέβασε στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού η Έφη Θεοδώρου με πρωταγωνιστές την Μαρία Σκουλά και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου.

No comments:

Post a Comment