February 1, 2012

Και νεκρούς ανασταίνει


Δε νομίζω να το ’χει επισημάνει κανείς σας. ΝΕΤ, ζωντανή κάλυψη της κηδείας του Θόδωρου Αγγελόπουλου απ’ το Πρώτο _ διότι η ΝΕΤ και πολύ κουλτουριάρα είναι και να το δείχνει θέλει _  αλλά ΠΩΣ γεμίζει μετάδοση ολόκληρης κηδείας; Και μάλιστα «επώνυμου» _ άρα μακροσκελής; Όπως και οι ζωντανές μεταδόσεις παρελάσεων: Θα λεχθούν και θα ακουστούν πολλά λόγια του αέρος, πολλές μεγαλοστομίες και πολλές μαλακίες.
Λένε, λένε, λένε λοιπόν, ας πούμε, σου λέει, και ποιοι τι έχουν δηλώσει για το σκηνοθέτη που χάθηκε. Έχουν δώσει, προφανώς, στην παρουσιάστρια και κουβέντες που ’χει πει σε χρόνο ανύποπτο ο Κουροσάουα. Οπότε κι εκείνη, πότε, σου λέει, θα τα ’πε αυτά τα επαινετικά ο Κουροσάουα; Μόλις έμαθε το κακό το μαντάτο. Και μας ανακοινώνει, η καλή μου, πως ο Κουροσάουα μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου δήλωσε κ.λπ, κ.λπ. Και να το λέει και να το ξαναλέει για να γεμίσει τους χρόνους τους νεκρούς. Έλα όμως που ο Κουρασάουα πρόλαβε να πεθάνει πρώτος. Ήδη απ’ το σωτήριο έτος 1998. Για να μην ακούσει _ υπέθεσα _ ΤΙ λέει η ΝΕΤ.
Όλος ο κόσμος, μια σκηνή...

2 comments:

  1. Τις κηδείες πρέπει να τις παρακολουθείς με κλειστό τον ήχο, όπως έχω καταλάβει αφότου πέθανε η Μελίνα και ήμουν άρρωστη και υποχρεωμένη να βλέπω τηλεόραση... Κόντεψα να μη σηκωθώ.

    ReplyDelete
  2. Αχ αυτός ο Κουροσάουα, μούφερε πνευματική χαλάουα...

    ReplyDelete