February 8, 2016

Μυστήριος Mr Love ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μαζί με την Τζένη Διαγούπη στο «Μικρό Γκλόρια»


Το Τέταρτο Κουδούνι - Είδηση

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης κι η Τζένη Διαγούπη θα πρωταγωνιστήσουν στην πολύ ενδιαφέρουσα, δηκτική, μαύρη αισθηματική κωμωδία -θα μπορούσε κι «ερωτικό θρίλερ» να χαρακτηριστεί- για δυο πρόσωπα της Βρετανίδας Κάρολάιν Λιτς «Ο μυστήριος Mr Love» (1997) που ανεβαίνει μέσα Μαρτίου στο θέατρο «Μικρό Γκλόρια», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη και παραγωγή του Τάσου Παπανδρέου.
Στο έργο, που έχει χαρακτηριστεί ως «ανατροπή του εδουαρδιανού μελοδράματος», ο Τζορτζ Λαβ - ο Mr Love του τίτλου-, ένας γοητευτικός προικοθήρας απατεώνας, που σαγηνεύει γυναίκες με, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος, «κουσούρι», απελπισμένες αλλά ευκατάστατες, τις παντρεύεται και, μετά απ’ την ονειρεμένη, για ’κείνες, πρώτη νύχτα του γάμου, το σκάει μ’ όλα τα χρήματά τους, συναντάει την Αδελαΐδα Πίντσιν, μια ευτραφή, ρομαντική, ταπεινή έως ασήμαντη καπελού, με οικονομίες, όμως, στην άκρη και μ’ ένα σημαντικής αξίας κόσμημα πάνω της. Είναι το επόμενο θύμα του: ξαφνικός έρωτας, εκείνη πέφτει στην αγκαλιά του, τον παντρεύεται και το σκάει μαζί του απ’ το σπίτι και τη δουλειά της. Σ’ ένα φτηνό ξενοδοχείο όπου περνούν την πρώτη νύχτα, θα παιχτεί η τελευταία(;) πράξη της σχέσης τους. Αλλά μερικές φορές συμβαίνουν κι ανατροπές… Θα πείσει η Αδελαΐδα τον Τζορτζ να μείνει κοντά της και ν’ αλλάξει ζωή; Ή μήπως το σκοτεινό παρελθόν είναι πιο δυνατό;
Το έργο της Κάρολάιν Λιτς πρωτοανέβηκε στην Ελλάδα, με τον τίτλο «Ο μυστηριώδης Mr Love», σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου, με τον Άλκι Κούρκουλο και την Ελένη Καστάνη, τη σεζόν 2004/2005, στο θέατρο «Ιλίσια/Βολανάκης», όπου και επαναλήφθηκε την επόμενη 2005/2006: μια πολύ καλή παράσταση και δυο εξαιρετικές ερμηνείες -απ’ τις καλύτερές τους- των δυο ηθοποιών.
Τη σεζόν 2010/11 το ανέβασε, με τον ίδιο τίτλο, η Λίλλυ Μελεμέ, με τον Νίκο Ψαρρά και την Νικολέτα Βλαβιανού, στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο «Κολοσσαίον». Η παράσταση, την επόμενη σεζόν 2011/12, μεταφέρθηκε στην Αθήνα, στο θέατρο «Γκλόρια». 
Και στα δυο προηγούμενα ανεβάσματα η μετάφραση ήταν, επίσης, του Γιώργου Βάλαρη, ο οποίος στο πρώτο τη συνυπέγραφε με την Μιμή Ντενίση.

No comments:

Post a Comment