June 11, 2019

Σακελλαροπούλου, Σταμούλη, Ναζίρης, Καύκας, Μιχαηλίδη, Στυλιανού, Παγιατάκη στους «Στυλοβάτες της κοινωνίας» του Ίψεν, που ανεβάζει ο Γιάννης Μόσχος στο ΚΘΒΕ


Το Τέταρτο Κουδούνι / Είδηση 



Και η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη και στο ΚΘΒΕ, με το οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν δυο φορές, για να πρωταγωνιστήσει, μαζί με την Έφη 

Σταμούλη, τον Δημήτρη Ναζίρη, την Ντίνα Μιχαηλίδη, τον 


Χρήστο Στυλιανού, την Ιωάννα Παγιατάκη κι άλλους στο ελάχιστα 
παιγμένο στην Ελλάδα έργο του Χένρικ Ίψεν «Οι στυλοβάτες της 

κοινωνίας» που θ’ ανεβάσει, με τον Γιώργο Καύκα στον κύριο ρόλο του Κάστερ Μπέρνικ, ο Γιάννης Μόσχος -σας έγραψα σχετικά στο totetartokoudouni.blogspot.com στις 19 Μαρτίου.
Στη διανομή που ’χει σχεδόν ολοκληρωθεί, συμμετέχουν, επίσης, 
οι Δημήτρης Κολοβός, Σαμψών Φύτρος, Δανάη Επιθυμιάδη, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Δημήτρης Καρτόκης, Ορέστης Παλιαδέλης, Θόδωρος Ιγνατιάδης, Μαρία Μπενάκη.
Η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου -η οποία το χειμώνα και πάλι διέπρεψε στο έργο του Ντάνκαν ΜακΜίλαν «Με λένε Έμα» που ’χει ανεβάσει η Ελένη Σκότη στο «Σύγχρονο Θέατρο» του οποίου τη διεύθυνση έχουν αναλάβει από κοινού η Ομάδα «Νάμα» του θεάτρου «Επί Κολωνώ» κι η εταιρεία παραγωγών «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου- έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ τα καλοκαίρια του 1997 στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, όπου συμμετείχε στον Χορό, σε σκηνοθεσία Ματίας Λάνγκχοφ, και του 2011, στην παράσταση «Μικρά Διονύσια», σύνθεση αποσπασμάτων του αρχαίου ελληνικού δράματος απ’ τον Κ. Χ. Μύρη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα και Γρηγόρη Καραντινάκη, όπου ερμήνευσε Κλυταιμνήστρα και Κασσάνδρα. 
Με τον Γιάννη Μόσχο τη συνδέει η συνεργασία τους στο «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ, που ανέβηκε στο «Εμπορικόν», τη σεζόν 2017/2018, για να επαναληφθεί την επόμενη 2018/2019, όπου έδωσε μια συγκλονιστική ερμηνεία ως Κέιτ Κέλερ. Στην ίδια παράσταση ο Γιάννης Μόσχος έχει πρωτοσυνεργαστεί και με την Δανάη Επιθυμιάδη. 

Με την Έφη Σταμούλη τον συνδέουν πολύ περισσότερες συνεργασίες. Έχει ανεβάσει στο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης τέσσερις παραστάσεις για την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», στις οποίες η Έφη Σταμούλη πρωταγωνιστούσε: «Ένα φως για κάθε σκοτάδι» του Άκη Δήμου, το 2004/2005, «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», επίσης του Άκη Δήμου, το 2007/2008, μ’ επανάληψη το 2008/2009 -μια εξαιρετική παράσταση όπου η Έφη Σταμούλη έκανε μια απολαυστική ερμηνεία ως Ιοκάστη Παπαδάμου-, «Το έξυπνο πουλί» του Ζορζ Φεντό, το 2009/2010, και «Η Γκρέτα Γκάρμπο ήρθε στην πόλη μας» του Φρανκ ΜακΓκίνες, το 


2010/2011. Στις τρεις πρώτες ο Γιάννης Μόσχος έχει συνεργαστεί και με τον Δημήτρη Ναζίρη.

Ο Σαμψών Φύτρος έπαιζε στο «Ρουμπελστίλτσκιν» του Μάικ Κένι που ο Γιάννης Μόσχος σκηνοθέτησε στο θέατρο «Πόρτα», για την «Μικρή Πόρτα», το 2007/2008 κι η Μαρία Μπενάκη στο «Γυναίκες στα χιόνια» των Αντώνη Κούφαλη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, που ανέβασε, για το ΔΗΠΕΘΕ, Καβάλας το 2004/2005.
«Οι στυλοβάτες της κοινωνίας», παράσταση που η πρεμιέρα της είναι προγραμματισμένη για τις 15 Φεβρουαρίου στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, θα παρουσιαστούν σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και με σκηνικά και κοστούμια της Τίνας Τζόκα και μουσική Θοδωρή Οικονόμου.
Στο μεταξύ, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, πριν αρχίσουν οι δοκιμές κι απ’ τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο, θα παίζει στην επανάληψη του «Με λένε Έμα», στο «Σύγχρονο Θέατρο», τα Δευτερότριτα.

No comments:

Post a Comment