September 21, 2016

Κύριε Καμίνη, δεν ντρέπεστε;


Κύριε Καμίνη. Κύριε Δήμαρχε.

Παίρνω το θάρρος, αγανακτισμένος, να σας απευθύνω μία σύντομη ανοιχτή επιστολή.
Θέλω να σας ρωτήσω. Πρώτον: ΠΟΣΟΥΣ χώρους στάθμευσης για μηχανές/μηχανάκια δημιουργήσατε στα έξι, παρακαλώ, χρόνια της δημαρχίας σας; Πόσους συντηρήσατε και πόσους καταργήσατε; (Η ερώτηση είναι ρητορική. Γιατί ξέρω…). Δεύτερον: Οι αστυνομικοί της δημοτικής Αστυνομίας που έχετε, και πάλι, εξαπολύσει να μοιράζουν με το σακί πρόστιμα για παράνομη στάθμευση σε μηχανές/μηχανάκια τι στόχο έχουν; Να αποκαταστήσουν την κυκλοφοριακή τάξη, να δώσουν χείρα βοηθείας στους πολίτες ή, απλώς, να συλλέξουν λεφτά που χρειάζεστε -όσο γίνεται περισσότερα, όσο γίνεται γρηγορότερα; (Η ερώτηση είναι ρητορική. Γιατί ξέρω). 
Τρίτον: Με ποια κριτήρια μία στάθμευση χαρακτηρίζεται ΠΑΡΑΝΟΜΗ όταν τραγικά απουσιάζουν οι ΝΟΜΙΜΟΙ χώροι στάθμευσης; Τέταρτον: Αντί να ασκείτε μία πολιτική ευθέως ανάλογη με τη φορομπηχτική κυβερνητική πολιτική «όπως-όπως να τα μαζέψουμε» -την οποία υποψιάζομαι ότι δεν εγκρίνετε…- δεν θα ήταν καλύτερο να επινοήσετε πιο διαφανείς και λιγότερο αντιλαϊκούς τρόπους εξεύρεσης πόρων; Διότι, αμφότερες, είναι φως-φανάρι ότι, τελικά, ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ -ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ, ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Ντροπή, λοιπόν! Διότι πρόκειται, πλέον, για σκάνδαλο: να ρίχνεις πρόστιμα όταν είσαι ανίκανος να δημιουργήσεις πάρκινγκ… ΠΟΥ να παρκάρουμε κύριε Δήμαρχε; (Η φωτογραφία από... ταινία επιστημονικής φαντασίας).

Γιώργος Δ. Κ. Σαρηγιάννης, δημοσιογράφος

2 comments:

  1. Αγαπητέ Γιώργο, μόνο στην Ελλάδα μπορεί να διαμαρτύρεται καποιος για το δικαίωμα στην παρανομία. Έτσι λενε και οι κλέφτες που μπήκαν σπίτι μου: αφού δεν έχουμε λεφτά, πως να ζήσουμε;

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ κύριε Του Δε Πόιντ βλέπω ότι αντιληφθήκατε ακριβώς τι εννοώ. Και κάνετε έναν απολύτως επιτυχή παραλληλισμό.

    ReplyDelete