September 26, 2013

Νίκος Ορφανός - Δημήτρης Κεχαΐδης και πάλι μαζί




Το Τέταρτο Κουδούνι / Έκτακτο



Τη σεζόν 2009 – 2010 ανέβασε _ έπαιζε κιόλας στην παράσταση _ το «Δάφνες και πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και του καρδιτσιώτικου Θεάτρου «Όψεις» _ η παράσταση παίχτηκε και στην Αθήνα, στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη. Το καλοκαίρι του 2011 συν-σκηνοθέτησε με τον Κώστα Κάππα «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη σε μια αυλή του Ψυρρή, στην οδό Αριστοφάνους _ οι δυο τους έπαιζαν και τους δυο ρόλους. Στην εκδήλωση που οργανώθηκε στη μνήμη του Δημήτρη Κεχαΐδη, την περασμένη άνοιξη, στις «Ροές», έκανε, ως «αναλόγιο», τη σκηνή «Κατάσταση μη αναστρέψιμος» του Κεχαΐδη _ το τελευταίο του κείμενο που παίχτηκε _ απ’ το συλλογικό «Εντός σχεδίου».


Και τώρα ο Νίκος Ορφανός επανέρχεται γι άλλη μια φορά στον Δημήτρη Κεχαΐδη. Ανεβάζει, στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, στη φρέσκια «Αλεξάνδρεια» του Βασίλη Βλάχου, και την «Βέρα» του _ πρώτο ανέβασμα απ’ τον Κάρολο Κουν στο Υπόγειο του «Θεάτρου Τέχνης» μαζί με «Το τάβλι» το χειμώνα 1971 - 1972. Στους τρεις ρόλους, τώρα, Βασίλης Βλάχος, Γιώργος Μωρόγιαννης, Κώστας Βελέντζας.

«Η βέρα» έχει να παρουσιαστεί στη σκηνή απ’ τη σεζόν 2011 – 2012, όταν το μονόπρακτο ανέβασε ο Δημήτρης Μπίτος με την ομάδα του «Ασίπκα» στο «Εν Αθήναις».



No comments:

Post a Comment