October 1, 2021

Habemus καλλιτεχνικό διευθυντή: ο άξιος Γιάννης Μόσχος στο Εθνικό! ή Η «Πρώτη-φορά-αξιοκρατικά»

 
Το Τέταρτο Κουδούνι / Τέτοιες Μέρες, Τέτοια Λόγια... 83
 
Ο σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος είναι ο -πρώτος μη διορισμένος, μη «φυτευτός»- καινούργιος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού μας Θεάτρου. Ένας Έντιμος, ευφυής, μορφωμένος αλλά και βαθιά καλλιεργημένος άνθρωπος, ένας άνθρωπος με χιούμορ, ευαίσθητος, ευγενέστατος, διακριτικός αλλά και στιβαρός και θαρραλέος, που γνωρίζει τι θέλει, ένας διανοούμενος αλλά όχι αφ’ υψηλού διανοούμενος, ένας καλλιτέχνης με εξαιρετική πορεία, χωρίς έπαρση και οίηση. Ένας άνθρωπος ικανός. Και ένας άνθρωπος με Ανθρωπιά. 
Μπράβο στην επιτροπή που τον επέλεξε! Μπράβο και στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού που ενέκρινε την επιλογή του χωρίς τρίπλες! Ελπίζω ότι οι άνθρωποι του Εθνικού Θεάτρου θα σεβαστούν τα δεδομένα και αυτή την «Πρώτη-φορά-αξιοκρατικά» και θα τον στηρίξουν. Όπως ΠΡΕΠΕΙ να τον στηρίξει και το υπουργείο Πολιτισμού. Το Εθνικό πέρασε δια πυρός και σιδήρου το τελευταίο διάστημα και είναι ευτύχημα που ο Γιάννης Μόσχος αναλαμβάνει απ’ την Έρι Κύργια η οποία κατάφερε να επαναφέρει και να τηρήσει τις ισορροπίες και να προχωρήσει το Θέατρο.
Η χαρά μου για τον Γιάννη Μόσχο είναι μεγάλη. Είναι κάτι περισσότερο: είναι συγκίνηση. Η γενέτειρά του, η Θεσσαλονίκη, απ’ όπου και ξεκίνησε, θα πρέπει να ’ναι περήφανη. Του εύχομαι ολόψυχα να πετύχει και, κυρίως, να μη χάσει την Ανθρωπιά του και να μην αφήσει την έπαρση που γεννούν αυτά τα αξιώματα να τον πάρει από κάτω. Καλή τύχη! Και γερό στομάχι!

1 comment:

  1. ΧΑΙΡΟΜΑΙΙΙΙΙ!!!! αντε καλη δυναμη και οπως ειπατε "γερο στομαχι"

    ReplyDelete