October 16, 2021

Η από Βορρά «εισβολή» ή Κατάληψη του Εθνικού από Βόρειους

 
Το Τέταρτο Κουδούνι / Τέτοιες Μέρες, Τέτοια Λόγια... 84 
 έ
Γιάννης Μόσχος, σκηνοθέτης και θεατρολόγος/δραματουργός: Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Απόφοιτος και διδάκτωρ Θεατρικών Σπουδών του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Σοφία Ευτυχιάδου, θεατρολόγος/δραματουργός και κριτικός θεάτρου: η νέα αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ελένη Ευθυμίου, σκηνοθέτρια, στην Κεντρική Σκηνή, στο Κτίριο Τσίλερ, της φετινής εναρκτήριας (28 Οκτωβρίου) παράστασης, με το «Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε δε Βέγα, της σεζόν 2021/2022 του Εθνικού Θεάτρου. Απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Αν δεν είναι αυτή... από Βορρά εισβολή -πώς λέγαν παλιά «ο από Βορρά κίνδυνος»;...- στο Εθνικό Θέατρο, ποια μπορεί να ’ναι; Εμένα, πάντως, πολύ μου αρέσει. Αλίμονο νακούσω τη συμπρωτεύουσα να γκρινιάξει! Κι αλίμονο ν’ ακούσω «νότιες» αντιρρήσεις» -ο Εμφύλιος Βορείων-Νοτίων είναι πια πολύ πασέ...
Οι -άξιοι- δάσκαλοί τους, πάντως, στο -άξιο- Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα πρέπει να ναι πολύ περήφανοι και πολύ να καμαρώνουν.
Θέλω να ελπίζω -και, κατά βάθος, το πιστεύω- πως αυτό το ζωογόνο βόρειο αεράκι που ’χει πνεύσει στο Εθνικό θα ’ναι ευεργετικό και για τα... σπαρτά.

No comments:

Post a Comment